10mila etappe 10 (15.05.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Lugnet/Falun
Arrangør: Tuna OK
Land: Sverige
Disiplin: Stafett
Etappe: 10
Distanse: 19.72 km
Tid: 181:17
Gj.sn. HR: 154
Maksimum HR: 182
Første gang jeg er med på o-stafett. Tenkte å legge meg i gruppe og kjøre et sikkert løp for ikke å ødelegge for resten av laget. I tillegg var det jo tidsberegning, noe som gjorde meg ganske stresset.

Fungerte greit de første postene, men fikk en bom på post 4. De to foran meg gikk hver sin vei, og jeg valgte å følge en av de inn i posten uten selv å sjekke kurs :(

Løp så greit inn i post 5. De andre dro retning veien som jeg også tenkte var en grei plan, selvom det ble noen meter lenger. Fulgte ikke så godt med da det ikke var så viktig hvor på veien vi kom ned. Trodde de skulle videre til samme post som meg, men så oppdaget jeg at de var på vei til min 18 post. Fikk snudd ved drikkestasjon og løp så mot post 6. Satte opp farta og løp rett i posten. Til post 7 hadde jeg ikke valgt noen god siste sikre detalje og kom litt for høyt opp. Kom to andre etter hvert som også begynte å lete etter posten. Fant den etter en stund. Hadde nå tapt så mye tid at de raskeste var langt av gårde.

Løp i en gruppe sammen med de andre og fant 8 og 9. Så ble det slurvete innganger både i post 10 og 11. Jeg lå for det meste bak og fulgte med.
Så ble det slurv inn i post 13 og 14.

Syntes det gikk altfor sakte og løp alene et stykke. Syntes det var vanskelig å få noe flyt i løpet nå, så det ble gikk ikke så fort. Traff de andre igjen etter en stund mot posten. Her ble det også bom og det gikk mye tid.

Dro igjen alene ned mot post 17, traff rett i videre raskt innom drikkestasjonen og så rett i post 18. Løp så ut på sti, og traff de andre igjen inn mot post 19.

Løp så sammen med en annen løper frem til post 23. Da viste jeg at orienteringen ble letter og to føringen og satte opp tempo. Gikk greit i de siste postene og gav det jeg hadde fra post 27 og inn i mål.

Viste ikke hvor lang tid jeg hadde brukt, men det viste seg å være 180 min og 4 sekunder. 4 sekunder over makstid. Heldigvis godkjente de tiden.

Er veldig skuffet over at jeg valgt å løpe et så passivt løp. Tror dette hadde gått mye bedre om jeg hadde løpt mitt eget løp. Da kunne jeg ha løpt i mitt eget tempo. Etter å ha gått igjennom løypa i etterkant var det ikke så ille som jeg hadde forestilt meg.

Har lært en masse og kommer aldri til å gjøre dette igjen. Ikke var det spesielt morsomt og lur heller. Er ihvertfall veldig glad jeg ikke fikk laget disket. Vet jeg kan så mye bedre enn dette.
Vis kommentarer (0)
 
10mila etappe 10 (15.05.2016) 10mila etappe 10 (15.05.2016)